Az Igazságügyi Minisztérium jogelődje, az Igazságügyi Hivatal 2016. október 13. napján pályázatot nyújtott be a Belügyminisztérium által kiírt MMIA-1.1.7. számú „Jogi segítségnyújtás az eljárás minden szakaszában” elnevezésű felhívására. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, és a Támogatási Szerződés aláírása folyamatban van.

A pályázat célja ingyenes jogi segítségnyújtás és képviselet biztosítása a menedékkérők számára a menedékjogi eljárás során, ezen belül jogi tanácsadás és képviselet a menedékjogi eljárás közigazgatási és bírósági szakaszában, valamint a jogi segítségnyújtáshoz kapcsolódó fordítás, tolmácsolás.

A projekt tervezett célkitűzése szerint legalább 150 esetben a menedékkérő pártfogó ügyvédi képviseletben részesül a menekültügyi eljárás közigazgatási, illetve bírósági szakaszaiban, valamint 400 menedékkérő részére valósulna meg peren kívüli jogi tanácsadás, indokolt esetben okiratszerkesztés. A pályázat általános célja a menedékkérők joghoz jutásának elősegítése, jogi segítségnyújtás biztosítása az eljárás minden szakaszában.

Végrehajtási időszak: 2017. február 1. - 2018. június 30.