A Belügyminisztérium által a Belső Biztonsági Alap (a továbbiakban: BBA) felhasználására kiírt pályázati felhívások közül, az Igazságügyi Minisztérium jogelődje az Igazságügyi Hivatal pályázatot nyújtott be a BBA-5.4.1/2 számú felhívásra, „Az emberkereskedelem áldozatainak irányítási mechanizmusát segítő, illetve az emberkereskedelem trendjeit monitorozó web alapú rendszer létrehozása” címmel.

A pályázat pozitív elbírálásban részesült és létrejött a Támogatási Szerződés a Belügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium között.

A pályázat célja olyan informatikai háttér kialakítása, ami egyfelől elősegíti, az áldozatok azonosítását és ennek révén az ellátásuk a jelenleginél zökkenőmentesebb módon történhet, másfelől pedig a jogszabály által előírt statisztikai adatgyűjtés a gyakorlatban ténylegesen működő mechanizmussá válhat, bővebb eszköztárat biztosítva az emberkereskedelem elleni fellépésben mind a Belügyminisztérium, mind a büntetőeljárások szereplői számára.

Végrehajtási időszak: 2016. október 1. - 2017. szeptember 30.

Zárókonferencia 2017. szeptember 6.

A Belső Biztonsági Alap - 5.4.1/2. számú, „Az emberkereskedelem áldozatinak irányítási mechanizmusát segítő, illetve az emberkereskedelem trendjeit monitorozó web alapú rendszer létrehozása" című pályázat zárásaként az Igazságügyi Minisztérium konferenciát szervezett mely során a projekt értékelésén túl, bemutatásra került az adatbázis működtetése, a projekt eredményei és várható hatásai.