A Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégia 1166/2016. (IV. 6.) Korm. határozattal elfogadott 2016-2017. évre szóló intézkedési terve a pártfogó felügyelői szakterülethez kapcsolódóan a pártfogó felügyelői munka során alkalmazható korrekciós beavatkozások körének bővítése céljából írja elő az un. értékrend-korrekciós foglalkozás módszertanának kidolgozását és bevezetését a területi pártfogó felügyelői szolgálatok gyakorlatába.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiában meghatározott feladatot az Igazságügyi Hivatal a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával, és a fővárosi és megyei kormányhivatalok együttműködésével valósítja meg.

fotó: Igazságügyi Hivatal

A projekt keretében az értékrend-korrekciós beavatkozás módszertanának kidolgozásával foglalkozó munkacsoport 2016. szeptember 8-án és 2016. szeptember 14-én tartott ülést. A módszertan kidolgozásában az Igazságügyi Hivatal által működtetett miskolci Zöldpont Közösségi Foglalkoztató, valamint a Hivatal pártfogó felügyelői szakterületének munkatársai, továbbá szakértőként a kormányhivataloktól érkező pártfogó felügyelők vesznek részt.

(Igazságügyi Hivatal)